RubrikSkor herr - hitta de perfekta skorna i stora storlekar

Letar du efter snygga herrskor i stora storlekar? Här går vi igenom allt du behöver veta för att hitta skor som passar perfekt, oavsett om du har storlek 46 eller 55. Upptäck våra bästa tips och råd!

Utmaningen med att hitta skor i stora storlekar

Vi på Grand Shoes vet av egen erfarenhet hur frustrerande det kan vara att leta efter snygga skor i stora storlekar. Många skobutiker har ett begränsat utbud över storlek 45, och de modeller som finns är ofta tråkiga eller omoderna. Men oroa dig inte - det finns hopp! Med rätt kunskap och lite tålamod kan du hitta herrskor som passar perfekt, både till stil och storlek.

Här är några av de vanligaste utmaningarna när man letar skor i stora storlekar:

 • Begränsat utbud i fysiska butiker
 • Svårt att hitta moderiktiga modeller
 • Dålig passform och komfort
 • Höga priser på specialstorlekar

Men låt inte detta avskräcka dig. Med rätt approach och lite kunskap kan du överkomma dessa hinder och hitta skor du älskar. Fortsätt läsa för att upptäcka våra bästa tips!

Viktiga faktorer att tänka på när du väljer skor

När du letar efter herrskor i stora storlekar är det några nyckelområden du bör fokusera på för att hitta den perfekta passformen:

 1. Längd: Se till att det finns 1-1,5 cm utrymme mellan tårna och skons slut.
 2. Bredd: Skon ska sitta bekvämt runt foten utan att klämma eller glappa.
 3. Fotvalv: Välj en sko med bra stöd för fotvalvet, speciellt om du har höga eller låga fotvalv.
 4. Material: Satsa på andningsbara och följsamma material som läder eller textil.

Kom ihåg att skor kan variera i storlek mellan olika märken och modeller. Tveka inte att prova olika storlekar för att hitta den som känns bäst. Många tror felaktigt att man alltid har samma storlek, men sanningen är att det kan skilja ganska mycket. Så var öppen för att gå upp eller ner en halv eller hel storlek från det du brukar ha.

Knep för att få skorna att sitta perfekt

Även om du hittar skor i rätt storlek kan de ibland behöva lite finjustering för optimal passform och komfort. Här är några knep att ta till:

 • Använd skoblock för att vidga skorna där det behövs
 • Prova olika sorters sulor för att få bättre stötdämpning och support
 • Snöra skorna på olika sätt för att justera passformen över vristen
 • Använd hälkappor om du har problem med att foten glider ur skon

Experimentera dig fram och var inte rädd för att testa nya saker. Ibland kan små justeringar göra stor skillnad för hur skorna känns på foten. Och kom ihåg - nya skor kan kännas lite stela innan de är ingångna, så ge dem lite tid att forma sig efter dina fötter.

Bästa stilen för stora fötter

En vanlig myt är att man måste välja diskreta och mörka skor om man har stora fötter. Men sanningen är att du kan rocka vilken stil du vill - det gäller bara att tänka lite extra på proportionerna. Här är några stilar som ofta funkar bra för större storlekar:

 • Oxford-skor och derbys i tidlösa modeller
 • Chelsea boots och chukka boots
 • Loafers och monk straps för en avslappnad look
 • Sneakers med chunky sula för en modern twist

Nyckeln är att välja skor som är i proportion till din fot och kropp. Undvik skor som ser för små eller nätta ut, och satsa istället på rejäla modeller med bra support. Och kom ihåg - att ha stora fötter är inget att skämmas över! Med rätt skor kan du se lika snygg och stilig ut som vem som helst.

Hitta rätt skobutik för stora storlekar

För att slippa slösa tid på att leta i butiker som ändå inte har ditt sortiment, är det smart att gå direkt på de som specialiserar sig på stora storlekar. Då slipper du besväret med dåligt utbud och kan istället fokusera på att hitta snygga skor som passar din stil.

När du väljer skobutik, kolla efter följande:

 • Ett brett och varierat utbud i stora storlekar
 • Kunnig personal som kan ge råd och tips
 • Möjlighet att prova skorna i butik eller generösa returvillkor vid köp online
 • Bra kundrecensioner från andra med stora fötter

Hos oss på Grand Shoes är vi experter på skor i stora storlekar. Vi har ett av marknadens bredaste sortiment av herrskor från storlek 46-55, i alla tänkbara stilar och modeller. Och vi delar gärna med oss av våra kunskaper för att hjälpa dig hitta skor som passar perfekt. Så tveka inte att höra av dig om du behöver råd på vägen!

Kom ihåg - oavsett om du har storlek 46 eller 55 så förtjänar du att ha snygga och bekväma skor som får dig att må bra från topp till tå. Med lite kunskap och rätt inställning är vi övertygade om att du kommer hitta dina drömskor. Och vi lovar - känslan när du hittar det perfekta paret är oslagbar!