RubrikStorleksguide för herrskor - hitta skor som passar perfekt

Att hitta skor i rätt storlek kan vara en utmaning, särskilt för oss med större fötter. Här går vi igenom allt du behöver veta för att hitta herrskor som passar perfekt, oavsett om du har storlek 46 eller 55.

Varför det är viktigt med rätt storlek på skorna

Att ha skor som passar ordentligt är avgörande för både komfort och hälsa. Skor som är för små kan orsaka smärta, blåsor och till och med permanenta skador på fötterna. För stora skor kan leda till instabilitet, vilket ökar risken för att snubbla eller vrida foten. Som någon med storlek 49 vet jag hur frustrerande det kan vara att hitta snygga skor som samtidigt passar perfekt. Men oroa dig inte - med rätt kunskap och lite tålamod går det att hitta herrskor i stora storlekar som både ser bra ut och känns bekväma hela dagen.

Så mäter du din skostorlek korrekt

Första steget för att hitta skor som passar är att känna till din korrekta storlek. Här är några tips för att mäta dina fötter ordentligt:

 • Mät alltid båda fötterna, eftersom de ofta skiljer sig åt i storlek. Gå efter den största foten när du väljer skostorlek.
 • Mät fötterna sent på eftermiddagen eller kvällen, eftersom de tenderar att svälla under dagen.
 • Stå upp och ha hela vikten på foten när du mäter. Se till att du har strumpor på dig som liknar de du vanligtvis använder med skor.
 • Mät både längden och bredden på foten. Längden mäts från hälen till stortåns spets. För bredden mäter du den bredaste delen av framfoten.

När du har dina mått kan du jämföra dem med storlekstabeller för att hitta din skostorlek. Tänk på att storlekar kan variera mellan olika märken och modeller, så det är alltid bäst att prova skorna innan du köper dem om möjligt.

Tips för att hitta bekväma herrskor i stora storlekar

Nu när du vet din korrekta storlek är det dags att börja leta efter skor. Här är några saker att tänka på:

 • Leta efter skor som är speciellt utformade för större fötter, med extra bredd och utrymme i tåboxen.
 • Välj skor gjorda av mjuka, formbara material som läder eller textil, vilka formar sig efter foten.
 • Undvik smala eller spetsiga skor som kan klämma ihop tårna. Runda eller fyrkantiga tåboxar ger mer utrymme.
 • Se till att det finns tillräckligt med utrymme i längden - dina tår ska inte nudda skosulan när du står upp.
 • Prova alltid skor med de strumpor du tänker använda till dem, för att få en känsla för passformen.

Kom ihåg att nya skor ofta behöver "gås in" innan de känns helt bekväma. Ge dem lite tid att forma sig efter dina fötter. Men om skorna fortfarande gör ont eller känns obekväma efter några användningar kan det vara värt att byta till en annan storlek eller modell.

Vanliga misstag att undvika när du köper herrskor

Även om det kan vara frestande att kompromissa med storleken för att få tag på snygga skor, är det viktigt att prioritera passformen. Här är några vanliga fallgropar att se upp för:

 • Att välja för små skor i hopp om att de ska töja sig med tiden. Läder kan ge sig lite, men skor som är för små kommer aldrig att bli riktigt bekväma.
 • Att ignorera bredden och bara fokusera på längden. Skor som är för smala kan orsaka lika mycket obehag som de som är för korta.
 • Att inte prova skor ordentligt innan du köper dem. Ta dig tid att gå runt i skoaffären, känn efter om det finns några tryckpunkter eller om hälen glider.
 • Att hålla fast vid samma storlek i alla skor. Som vi nämnt tidigare kan storlekar variera, så förlita dig på hur skorna känns snarare än numret på etiketten.

Genom att undvika dessa misstag ökar du chanserna att hitta herrskor i stora storlekar som du kommer att älska att bära, istället för att de bara blir ståendes i garderoben.

Hitta din perfekta passform hos Grand Shoes

Vi på Grand Shoes vet hur det är att jaga efter snygga skor i stora storlekar. Därför har vi gjort det till vårt uppdrag att erbjuda det största urvalet av herrskor från storlek 46 till 55, utan att kompromissa med vare sig stil eller kvalitet. Oavsett om du letar efter eleganta oxfords för kontoret, bekväma sneakers för helgen eller sandaler för semestern har vi något för dig.

Förutom vårt breda utbud av skor erbjuder vi också personlig service för att hjälpa dig att hitta den perfekta passformen. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om storlekar, bredder eller specifika modeller. Vi delar gärna med oss av våra tips och rekommendationer baserat på många års erfarenhet av att sälja skor i stora storlekar.

Så ta en titt på vårt sortiment och upptäck glädjen i att bära skor som både ser fantastiska ut och känns underbart sköna från morgon till kväll. Med rätt skostorlek kommer du att gå på moln varje dag, oavsett om stegen tar dig till jobbet, middagsbjudningen eller ut på nya äventyr. Låt jakten på den perfekta passformen börja!