RubrikHälskydd skor - skydda dina hälar i stora skostorlekar

Hälskydd skor är viktiga för alla, men särskilt för oss med stora fötter. Lär dig hur du skyddar dina hälar och undviker skoskav, oavsett skostorlek. Vi ger tips på de bästa hälskydden och hur du använder dem för maximal komfort.

Varför hälskydd är extra viktigt för stora fötter

Vi som har stora fötter vet hur svårt det kan vara att hitta skor som passar perfekt. Även när vi hittar rätt storlek kan det vara en utmaning att få till en bekväm passform som inte ger skoskav eller blåsor, särskilt på hälarna. Det är här hälskydd kommer in i bilden.

Hälskydd är små dynor som fästs på insidan av skon, vid hälen. De fungerar som en barriär mellan hälen och skon, vilket minskar friktion och förhindrar skoskav. För oss med stora fötter kan hälskydd vara avgörande för att kunna bära nya skor utan obehag.

Tänk på en gång du köpte ett par snygga skor i din storlek, men ändå fick skavsår efter bara några timmars användning. Så frustrerade! Med rätt hälskydd hade den upplevelsen kunnat undvikas. Ingen ska behöva lida för att få ha snygga skor, oavsett skostorlek.

Olika typer av hälskydd och hur de fungerar

Det finns flera olika typer av hälskydd att välja mellan, beroende på dina behov och preferenser. Här är några av de vanligaste:

 • Gelékuddar: Dessa är mjuka, genomskinliga dynor som fästs på hälen med en självhäftande baksida. De formar sig efter foten och ger stötdämpning. Perfekt för lågskor och pumps.
 • Skumgummikuddar: Ett mjukt skumgummimaterial som formar sig efter hälen för ökad komfort. Dessa är ofta tjockare än gelékuddarna och passar bra i sneakers och kängor.
 • Ullkuddar: Naturligt, andningsbart material som absorberar fukt och minimerar friktion. Ullkuddar är ett bra val för vinterkängor och stövlar.
 • Silikonkuddar: Hållbara och tvättbara kuddar som ger ett mjukt skydd. Silikondynor glider lätt på plats i skon och stannar där de ska. Utmärkt allroundval.

Oavsett vilken typ du väljer, se till att hälskyddet passar din sko och din fot. För oss med stora fötter kan det vara värt att prova olika storlekar och modeller för att hitta den perfekta passformen.

Så applicerar du hälskydd för bästa resultat

Att sätta i hälskydd kan verka enkelt, men det finns några knep för att få dem att sitta perfekt hela dagen:

 1. Se till att både hälen och insidan av skon är ren och torr.
 2. Ta bort skyddsfilmen från den självhäftande baksidan på hälskyddet.
 3. Placera hälskyddet centrerat på hälens insida. Tryck fast ordentligt.
 4. För gelé- och silikonkuddar, håll hälskyddet på plats i 30 sekunder för att aktivera limmet.
 5. Prova skorna och känn efter att hälskyddet sitter bekvämt och stabilt.

Med rätt applicering kommer dina hälskydd göra stor skillnad för komforten, särskilt när du går in nya skor. Ge dem en chans att forma sig efter din fot innan du ger upp en sko som skaver.

Tips för att undvika skoskav med stora skostorlekar

Förutom att använda hälskydd finns det flera andra saker vi med stora fötter kan göra för att undvika skoskav och blåsor:

 • Välj skor i rätt storlek och bredd för din fot. Mät foten och prova alltid skor innan köp.
 • Ge nya skor en chans att töja sig innan du använder dem en hel dag. Bär dem korta stunder hemma först.
 • Använd tjocka, fuktabsorberande strumpor för att minska friktion och skydda foten.
 • Applicera talk eller fotkräm på foten innan du tar på skorna för att minska friktion.
 • Lyssna på din kropp - om en sko gör ont eller skaver trots hälskydd, överväg ett annat par.

Kom ihåg att alla fötter är olika, även inom samma skostorlek. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Experimentera med olika skor, hälskydd och knep tills du hittar den kombination som funkar bäst för dig.

Hitta rätt hälskydd för just dina skor och fötter

Med så många olika typer och märken av hälskydd att välja mellan kan det vara svårt att veta var man ska börja. Ett bra tips är att tänka på vilken typ av sko du vill använda hälskyddet i, samt materialet på skons insida.

För lågskor och skor med tunt foder fungerar tunna gelékuddar ofta bäst. De ger ett osynligt skydd utan att påverka passformen. Till skor med tjockare foder, som sneakers och kängor, kan skumgummi- eller ullkuddar vara ett bättre val.

Det är också smart att ha olika typer av hälskydd hemma, så att du kan matcha dem till olika skor och tillfällen. Kanske silikon för vardagsskorna, gelé till festskorna och ull i vinterkängorna? Med rätt uppsättning hälskydd är du redo för alla skoäventyr!

Vi på Grand Shoes/brand vet hur viktigt det är med både stil och komfort, särskilt för oss med stora fötter. Därför erbjuder vi ett brett utbud av skor i storlek 46-55, samt tillbehör som hälskydd för att ge dig den ultimata skoupplevelsen. Hos oss behöver du aldrig kompromissa mellan snyggt och skönt!

Så ta hand om dina hälar och unna dig ett par riktigt bra hälskydd. Dina fötter kommer att tacka dig, och du kan äntligen njuta av alla dina skor utan oro för skoskav. Stora fötter förtjänar stora leenden - och med rätt hälskydd är du redo att kliva ut i världen med stil och självförtroende!