RubrikBruna skor herr - den ultimata guiden för stora fötter

Letar du efter snygga bruna skor i stora storlekar? Här delar vi med oss av våra bästa tips för att hitta perfekta bruna herrskor, oavsett om du har storlek 46 eller 55. Upptäck hur du kan matcha bruna skor till olika stilar och tillfällen.

Bruna skor - en stilsäker klassiker för herrar med stora fötter

Vi på Grand Shoes vet att det kan vara en utmaning att hitta snygga skor i stora storlekar. Men låt inte det hindra dig från att rocka en av de mest mångsidiga skofärgerna - brunt! Bruna skor är ett måste i varje mans garderob, oavsett skostorlek. De passar till allt från avslappnade jeans till uppklädda kostymer och kommer i en mängd olika nyanser och modeller.

Som någon med storlek 49 själv har jag testat många olika bruna skor genom åren. Jag har lärt mig vad man ska tänka på för att hitta par som är både bekväma och snygga. I den här guiden delar jag med mig av mina bästa tips, så att du enkelt kan hitta dina nya favoritpar i brunt!

Välj rätt nyans av brunt för dina skor

Bruna skor finns i en uppsjö av olika nyanser, från ljust cognacfärgat till nästan svart. Vilken nyans du väljer har stor betydelse för vilka kläder du kan matcha skorna med och till vilka tillfällen de passar. Här är några riktlinjer:

 • Ljusbruna skor i cognac eller tan funkar bäst till avslappnade outfits, som jeans och en t-shirt eller skjorta. De ger en fräsch sommarkänsla.
 • Mellanbruna skor i nyanser som walnut är mer mångsidiga. De passar både till casual och lite mer uppklädda stilar.
 • Mörkbruna skor går att klä upp eller ner. Till kostym är mörkbrunt ett stilsäkert alternativ till svart.

Tänk på att olika nyanser kan se olika ut beroende på lädrets finish. En mellanbrunt sko i blankt läder upplevs som mer formell än samma nyans i mocka eller nubuck. Nyckeln är att experimentera och se vad som passar din personliga stil bäst!

Matcha bruna skor till byxor när du har stora fötter

Har du stora fötter kan det vara knepigt att få dina skor att se proportionerliga ut till resten av kroppen. Ett knep är att matcha skorna med byxorna. Då smälter de ihop mer med benen och fötterna ser inte lika stora ut. Här är några kombinationer som funkar:

 • Ljusbruna skor till beiga eller ljusblå jeans
 • Mellanbruna skor till mörkblå jeans eller chinos
 • Mörkbruna skor till marinblå eller gråa kostymbyxor

Undvik att ha för stor kontrast mellan skor och byxor, då det kan få fötterna att se större ut. Mörkbruna skor till ljusa jeans är till exempel ingen optimal kombination om du vill minimera intrycket av stora fötter.

Välj rätt modell av bruna skor för din storlek

Alla skomodeller passar inte lika bra för stora fötter. Vissa modeller kan få fötterna att se ännu större ut, medan andra har en mer fördelaktig design. Här är några modeller som brukar fungera bra i stora storlekar:

 • Derby- eller munkskor. De öppna snörningen gör att skon formar sig efter foten utan att se trång ut.
 • Boots, som chukka boots eller chelsea boots. Den högre skaften balanserar upp stora fötter.
 • Loafers och slip-ons. Avsaknaden av snörning ger en snygg, avskalad look.

Modeller att undvika är de med för smala eller spetsiga tår, då de kan få fötterna att se ännu längre ut. Överdriven chunky design med tjocka sulor kan också se oproportionerligt ut. Satsa istället på en klassisk design med lagom runda tår.

Stora skostorlekar kräver extra omsorg

Skor i stora storlekar utsätts för mer slitage än mindre skor. Det är viktigt att ta hand om dina bruna skor för att de ska hålla länge och fortsätta se bra ut. Här är några skötselråd:

 • Impregnera mocka- och nubuckskor innan användning för att skydda mot fläckar.
 • Putsa läderskor regelbundet med skovax eller kräm i matchande färg för att bevara färgen och ge näring åt lädret.
 • Använd skoblock när skorna inte används för att behålla formen.
 • Låt skorna vila minst ett dygn mellan användning, så att de torkar ut ordentligt.

Genom att ta hand om dina bruna skor på rätt sätt förlänger du livslängden avsevärt. Då kan du njuta av dina favoriter säsong efter säsong!

Hitta bruna skor i din storlek hos Grand Shoes

Förhoppningsvis har du fått massor av inspiration och praktiska tips för att hitta bruna skor som passar just dina stora fötter. Hos oss på Grand Shoes har vi specialiserat oss på skor i stora storlekar, från 46 upp till 55. I vårt sortiment hittar du bruna herrskor i olika modeller, nyanser och material - allt för att du ska kunna hitta dina perfekta par!

Oavsett om du söker ett par ljusbruna loafers till sommarens festivaler, eller ett par mörkbruna derbys att gifta dig i, så har vi något som passar. Med vår gedigna kunskap om skor och stora storlekar guidar vi dig gärna till rätt val. För vi vet att alla män förtjänar snygga, välsittande skor - stora som små. Så ta steget och upptäck vad ett par riktigt bra bruna skor kan göra för din stil. Din storlek är inget hinder längre!