RubrikHitta de bästa skosnörena för kängor i stora storlekar

Att hitta skosnören som passar perfekt till kängor i stora storlekar kan vara en utmaning. Vi guidar dig till de bästa alternativen och ger tips på hur du knyter dem för optimal komfort och hållbarhet.

Varför rätt skosnören är viktiga för stora kängor

För oss med stora fötter är det extra viktigt att hitta skosnören som är tillräckligt långa och hållbara för våra kängor. Ingenting är så frustrerande som när snörena är för korta eller går sönder efter bara några användningar. Men oroa dig inte, det finns lösningar!

Rätt skosnören kan göra stor skillnad för komforten och passformen i dina kängor. De hjälper till att hålla foten på plats och fördela trycket jämnt. Med snören av hög kvalitet slipper du också att behöva byta ut dem lika ofta.

Längd och material - nyckeln till perfekta skosnören

När du väljer skosnören till dina stora kängor är det två faktorer som är särskilt viktiga att tänka på: längd och material.

Längden på snörena behöver vara tillräcklig för att kunna knyta dem ordentligt utan att det blir för tajt eller för löst. Som tumregel brukar jag rekommendera att lägga till cirka 30-40 cm extra längd jämfört med standardsnören. Då har du marginal att få till en bekväm knytning.

När det gäller material är det bra att satsa på snören som är slittåliga och håller formen. Några alternativ jag gillar är:

  • Vaxade bomullssnören - Klassiskt val som är slitstarkt och håller formen bra. Vaxet gör dem extra tåliga mot väta.
  • Polyestersnören - Syntetmaterial som är mycket hållbart och snabbtorkande. Perfekt om du använder kängorna mycket utomhus.
  • Kevlarsnören - Extremt slitstarka snören som verkligen håller länge. Bra val för tuffa tag.

Knyttips för optimal komfort och hållbarhet

Hur du knyter dina skosnören kan också påverka komforten och hållbarheten. Här är några tips jag har upptäckt fungerar bra för stora kängor:

  1. Använd en stark dubbelknut för att snörena ska sitta säkert och inte lossna.
  2. Fördela trycket genom att inte dra åt för hårt över vristen. Fokusera på att få till en jämn, bekväm känsla.
  3. Om du ofta får ont på vissa punkter, prova att hoppa över ett hål i knytningen där för att avlasta trycket.
  4. Byt ut snörena i tid innan de blir alltför slitna. Då håller de formen bättre och du slipper plötsliga brott.

Våra bästa val av skosnören för stora kängor

Vi har testat massor av olika skosnören för att hitta de som funkar bäst för stora kängor. Här är våra favoriter:

1. Extra långa vaxade bomullssnören

Dessa snören är hela 200 cm långa vilket ger gott om utrymme för en bekväm knytning även på riktigt stora kängor. Det vaxade bomullsmaterialet är slitstarkt och håller formen bra. Finns i flera olika färger.

2. Hållbara polyestersnören

Polyestersnören som är otroligt slitstarka och tål tuffa tag. De är också vattenavvisande och torkar snabbt. Längden på 180 cm passar utmärkt till större kängor. Kommer i ett brett utbud av färger.

3. Kevlar Reinforced Laces

För dig som verkligen behöver slitstarka snören är dessa förstärkta med kevlar ett utmärkt val. De har en imponerande hållbarhet och går i princip aldrig av. Längden på 190 cm ger flexibilitet i knytningen. Finns i svart och brunt.

Hitta dina nya favoritsnören hos oss

Oavsett vilken typ av skosnören du föredrar till dina stora kängor har vi alternativ som passar. Utforska vårt sortiment och upptäck snören som gör dina skor både bekvämare och snyggare. Med rätt snören på fötterna är du redo för nya äventyr i dina stora skor!